Alunan Qasidah Dan Tazkirah Daripada Ustaz Don Memeriahkan Program Nikmati Rezeki@SACC

AVvXsEir3Uv2AsnU0ODa Or68e3fG8GWFMcPclHgDz9SHvISv8BRMwz51BXKHlPVl0E YBnG kJVQY9kYioo8Vz6wWXIkQgLz8TWT7JrUlbSJkccUr xQe1H2RJ6ds4ndWOHEX0JpS Oxpmi3kZ05NlhlT 4EOmUpPeYVfqEM5oEpOpSDtAvSdr0gh2Pjqh0 qIM=w640 h480

Program CSR ‘Nikmati Rezeki@SACC’ yang dianjurkan oleh SACC Convec Sdn. Bhd. (SCSB) merupakan inisiatif yang sangat baik dalam memberikan kesejahteraan kepada masyarakat tempatan. Dengan melibatkan unsur keagamaan seperti alunan qasidah dan tazkirah dari Ustaz Don Daniyal Biyajid, serta kerjasama dengan Yayasan Islam Darul Ehsan (YIDE), program ini tampaknya memiliki dimensi spiritual yang kuat serta komitmen untuk memberikan manfaat yang holistik kepada masyarakat.

Dengan adanya alunan qasidah, program tersebut dapat menciptakan suasana yang tenang dan penuh keberkatan, sementara tazkirah dari Ustaz Don Daniyal Biyajid dapat memberikan pandangan yang mendalam tentang nilai-nilai keagamaan dan moral yang relevan dalam konteks kehidupan sehari-hari.

Penglibatan daripada 50 orang pelajar Maahad Al-Iman Al-Adni dan 50 orang anak-anak yatim dari Pertubuhan Kebajikan Anak Yatim Darul Ehsan Malaysia disantuni oleh para kakitangan dan keluarga SCSB yang hadir hampir 150 orang.

“Saya menghargai agar majlis hari ini menjadi salah satu pengalaman yang berharga buat semua individu yang hadir, serta menjadi titik permulaan bagi usaha-usaha lebih besar dalam menjalankan tanggungjawab sosial korporat. Tanggungjawab kita tidak hanya terhenti di sini sahaja, sebagai ummah yang prihatin, kita wajar memberi perhatian kepada mereka kerana menjaga anak yatim ini ibarat bersama Rasulullah S.A.W. di syurga”, ujar Azlina Amran Ketua Pegawai Eksekutif SCSB.

SCSB turut menyalurkan sumbangan sebanyak RM5000 kepada rumah kebajikan dan Maahad Tahfiz selain pemberian duit raya dan saguhati sebagai tanda berkongsi rezeki kepada mereka yang memerlukan dan membantu meringankan beban kedua-dua buah rumah tersebut.

Tetamu yang hadir turut dapat menyumbang kepada YIDE yang kemudian akan disalurkan kepada mereka yang memerlukan melalui kod QR yang disediakan pada bunting, meja dan skrin LED sepanjang Bufet Ramadan SACC yang berlangsung dari 14 Mac hingga 7 April 2024.

Program CSR ini turut ditaja oleh Adabi dengan sumbangan produk-produk yang boleh dimanfaatkan oleh semua yang hadir terutama bagi penyediaan sahur dan iftar sepanjang bulan Ramadan ini.

Leave a Comment