TIGA BAND GERGASI BAKAL BERGABUNG DI KONSERT ‘UND3RGROUND’.

Peminat indie tempatan, adakah anda bersiap sedia? Sebagai penganjur acara terkemuka di negara ini, Hitman Solutions sekali lagi akan menyajikan konsert gabungan 3 buah band gergasi buat penggemar muzik, terutamanya peminat muzik rock, dengan konsert yang sangat dinantikan “UND3RGROUND”—BUTTERFINGERS, HUJAN & BUNKFACE pada 2 Mac 2024 di Surf Beach, Sunway Lagoon.

Bertempat di The Estate On Federal Hill jam 2 petang , sebuah sidang media eksklusif diadakan bersama rakan – rakan media bagi mewar-warkan rencana konsert yang bakal diadakan oleh Hitman Solutions pada bulan Mac ini.

Selaku salah satu pemain utama  penganjuran konsert di Malaysia, Hitman Solutions sentiasa berfikiran ke hadapan demi memenuhi citarasa penggemar muzik tempatan yang dahagakan hiburan langsung secara fizikal dan buat tahun 2024, mereka sudah pun menyediakan satu acara istimewa untuk peminat rock indie di Malaysia.

Konsert UND3RGROUND (underground) direncanakan akan berlangsung selama 3 jam di mana setiap band akan membuat persembahan selama 45 minit dengan menyanyikan karya – karya klasik mereka, dan istimewanya pada hari ini, sebagai tanda pelancaran, sebuah replika gitar gergasi setinggi 10 meter dijadikan ikon promosi konsert UND3RGROUND, yang akan diiktirafkan sebagai ‘The Biggest Inflatable Guitar in Malaysia’ oleh Malaysian Book of Records.

“Sebagai resolusi tahun baharu, kami melangkah ke hadapan dengan momentum positif dengan beberapa acara yang sudah pun direncanakan dan bakal berlangsung tidak lama lagi, konsert ‘Jilid Akhir’. Ella ‘Puteri Kota’ di Kota Kinabalu, Sabah serta hiburan istimewa dari band rock antarabangsa, ‘Incubus : Live In Malaysia’.

“Nama – nama besar seperti Butterfingers, Hujan dan Bunkface meninggalkan legasi yang kuat dalam arena indie ketika era ‘band’ berkembang, jadi kami ingin raikan setiap perjalanan karier mereka melalui sebuah konsert rock epik yang mengiktiraf pencapaian mereka dalam industri muzik kita,” kata En. Rohit Rmpal, selaku Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) & Pengasas Hitman Solutions.

“Kami mengambil pendekatan konsep ‘underground’ yang membawa semula era dan atmosfera gig yang menyatukan ketiga-tiga band legenda ini untuk beraksi bersama sambil memberikan pengalaman yang unik khusus buat peminat indie tempatan,” ujar En. Rohit.

Tambah En. Rohit lagi, “Konsert ini bukan sekadar satu acara, tetapi sebuah pengalaman indie yang tidak pernah dilakukan sebelum ini, kami ingin penonton yang hadir merasai sendiri ‘feel’ sebenar konsert indie dalam semua aspek dengan menyaksikan sendiri perintis genre ini di atas satu pentas, dengan harapan agar ia menjadi pengalaman yang tidak terlupakan.

Bermain peranan penting dalam mewujudkan acara sebesar ini, UND3RGROUND disokong oleh beberapa pihak seperti Hot FM, Fly FM, Molek FM, Kool101 FM dan Eight FM (Rakan Radio Rasmi), dan Lobak Merah dan Good Foodie Media (Rakan Media Rasmi), serta Sunway Lagoon (Lokasi Rasmi).

Tiket konsert boleh diperolehi dalam 5 kategori berbeza, Rockzone – Early Bird (RM149), Rockzone – Phase 1 (RM199), Rockzone- Phase 2 (RM299) serta Vibers Pit (RM499), dan penjualan bagi kategori Rockzone akan dikeluarkan secara berperingkat.

Pembelian tiket konsert boleh dilakukan mulai 11hb Januari 2024, jam 2 petang di http://www.hitmanlive.com, jadi dapatkan tiket-tiket ke konsert UND3RGROUND – BUTTERFINGERS, HUJAN & BUNKFACE dengan segera !

Sebarang pertanyaan berkenaan konsert boleh hubungi +6012-2655783 atau [email protected].

Leave a Comment