WALI X SETIA in Penang, Konsert “CARI JODOH” & “DAWAI”

p6 2

Orange International Sekali Lagi Berjaya Hiburkan Peminat Muzik Pop, Kali Ini Di Sebelah Utara

Konsert mega yang julung kali diadakan, KONSERT WALI X SETIA “CARI JODOH” & “DAWAI” DI PULAU PINANG anjuran syarikat penganjur konsert terkemuka, Orange International (OI) berjaya menghiburkan peminat – peminat muzik khususnya di Utara, artikel yang pada mulanya menampilkan kumpulan pop popular Indonesia (Wali Band) dikejutkan dengan penambahan itu. sebuah lagi kumpulan pop (Charly Setia Band), selain itu, penonton turut disajikan dengan persembahan penyanyi sedang meningkat naik dari Indonesia, Fadhilah Intan yang menyanyikan lagu Dawai selain penampilan penyanyi popular Malaysia, Saixse dan juga Khai Bahar.

“Pada mulanya, hanya Wali sahaja yang akan menjadi main act, tetapi seakan bulan jatuh ke riba apabila Charly Setia pula berminat untuk turut serta menjayakan konsert berkenaan, bonus tidak ternilai buat siapa yang menontonnya kerana kami menawarkan tiket pada harga yang sama,” jelas Dato’ Fadzli Idrus, selaku CEO & Pengasas Orange International.

Konsert yang bertempat di Spice Arena, Pulau Pinang menyaksikan Wali mempersembahkan dalam 12 buah lagu hit mereka seperti Cari Jodoh, Ada Gajah Di Balik Batu, Si Udin Bertanya, Yank, Aku Bukan Bang Toyib dan lain-lain.

“Terima kasih buat semua peminat kami di Malaysia yang hadir menyaksikan Wali beraksi, kamu semua adalah yang terbaik!

“Kami sangat berbesar hati dapat menghiburkan anda semua dan ‘asyik’ dengan sing-along bersama-sama kami,” kongsi Faank, vokalis Wali.

Manakala Charly Setia menyanyikan lagu-lagu popular mereka seperti Cinta Sampai Mati, Jangan Pernah Berubah dan Asmara, di antara lainnya.

p1 3

Seterusnya, malam konsert menjadi gamat apabila penyanyi Fadhilah Intan menyanyikan lagu Dawai yang ditunggu-tunggu ramai, dan lebih istimewa apabila dia turut menyanyikan lagu Bukan Cinta Biasa yang dipopularkan oleh Dato’ Sri Siti Nurhaliza.

Malam konsert bertambah hangat apabila giliran Saixse pula muncul di pentas dengan menyanyikan lagu Malam Pagi yang dinyanyikan bersama oleh semua penonton yang hadir, dan Khai Bahar pula membawakan lagu Luluh, Bayang, Oh Wanita dan sebuah lagu bonus, Lemas.

“Kami amat berpuas hati menyaksikan konsert yang dibawakan kedua-dua pihak penganjur, pelbagai ‘perisa’ muzik yang disajikan dengan genre yang berbeza dapat memenuhi citarasa setiap penonton yang hadir,” kongsi salah seorang penonton.

Rata-rata penonton yang hadir mengenakan baju berwarna hijau yang menjadi tema pada malam konsert sebagai tanda sokongan terhadap program Eco-Schools yang disarankan oleh kerajaan.

“Terima kasih kepada semua pembeli tiket dan penonton yang hadir menggamatkan konsert, sekali lagi saya selaku pihak penganjur bersama-sama MN berterima kasih kepada pembeli-pembeli tiket awal yang memahami dengan pertukaran tarikh dan ‘kejutan’ ini,” akhiri Dato’ Fadzli Idrus.

Leave a Comment