BERTEMAKAN MALAM GRADUASI, MELLY GOESLAW KEMBALI ADA APA DENGAN MELLY & FRIENDS PADA 1 JUN 2024

WhatsApp Image 2024 02 26 at 22.02.12 1

Selepas berjaya mencipta sejarah dan mencapai fenomena melalui konsert terhebat “Ada Apa Dengan Melly (Back To School)” pada Februari 2023, Melly Goeslaw, seorang artis ternama dari Indonesia, akan kembali ke Malaysia. Kedatangan Melly bersama Anto Hoed pada 1 Jun 2024 akan disambut dengan meriah dari rakan seperjuangan. Oleh itu, dijangka bahawa konsert kedua yang akan datang, “Ada Apa Dengan Melly & Friends (Malam Graduasi)”, akan menciptakan sejarah tersendiri.

Dibawakan oleh AKE Group yang merealisasikan sekali lagi projek mega konsert dari Iman Tang (Icon Entertainment), Ada Apa Dengan Melly & Friends (Malam Graduasi) akan dilaksanakan di Axiata Arena, Bukit Jalil pada 1 Jun 2024.

Selaku ‘Pengetua’ Melly mahu memeriksa keadaan terkini ‘anak-anak didiknya’ yang pernah merayakan pesta lewat Ada Apa Dengan Melly (Back To School) sekaligus meraikan mereka melalui sebuah acara yang lebih penuh magis dengan Ada Apa Dengan Melly & Friends (Malam Graduasi).

“Saya bahagia setelah melihat ‘anak-anak didik’ saya menyambut Ada Apa Dengan Melly (Back To School) dengan antusias yang luar biasa.

“Sejak itu, pihak saya bersama Iman Tang terus merencana sesuatu yang lebih besar selepas menerima banyak pertanyaan mengenai konsert seterusnya.

“Jadi lanjutan daripada siri Ada Apa Dengan Melly (Back To School), kini kami dengan bangga mengumumkan Ada Apa Dengan Melly & Friends (Malam Graduasi) yang bakal berlangsung pada 1 Jun 2024 ini akan lebih gah dan terus melakar sejarah,” ujar Melly Goeslaw.

2562824

Bagi penganjur Iman Tang dari Icon Entertainment pula, persiapan rapi diambil selama satu tahun sebelum Ada Apa Dengan Melly & Friends (Malam Graduasi) bertemu peminat di Malaysia.

Tempoh masa setahun yang dilihat sedikit dekat untuk sebuah konsert daripada penyanyi yang sama dibimbangi akan kurang sambutan.

Namun Iman Tang percaya momentum Ada Apa Dengan Melly (Back To School) akan menjadi lebih kuat dengan Ada Apa Dengan Melly & Friends (Malam Graduasi).

“Untuk Ada Apa Dengan Melly (Back To School) kami membawa konsep nostalgia masa sekolah dengan kesemua peminat wajib hadir berbaju sekolah.

“Waktu itu, Melly hanya mendendangkan lagu-lagu milik dan ciptaannya yang cukup mahsyur sepanjang peminatnya bersekolah lalu membesar dewasa secara solo.

“Kali ini untuk Ada Apa Dengan Melly & Friends (Malam Graduasi), sebuah konsep baharu dibawakan untuk peminat.

“Melly tidak hadir berseorangan. Beliau akan membawa rakan-rakan yang pernah berduet dan berkolaborasi dengannya sepanjang lebih dua dekad menjadi pelaku seni ke atas pentas.

Screenshot 2024 02 26 at 5.36.05 PM.jpg

“Dan sesuai dengan tema Malam Graduasi, konsert ini menjadi lebih ‘mewah’, meriah dan penuh dengan perayaan di antara Melly, rakan-rakannya dan peminat semua.

“Jadi kami percaya walaupun Melly kembali ke Malaysia hanya dalam tempoh setahun dan melakukan konsert, Ada Apa Dengan Melly & Friends (Malam Graduasi) akan sukses kerana ‘anak-anak didiknya’ perlukan malam graduasi,” ujar Iman Tang.

Iman Tang juga memberitahu setiap peminat yang hadir perlu mengikut tema pakaian graduasi yang ditetapkan.

Pembelian tiket Ada Apa Dengan Melly & Friends (Malam Graduasi) boleh dibeli menerusi www.ticket2u.com.my atau hubungi talian hotline di 012 6530 700 (WhatsApp).

Okay semua ‘anak didik’ Melly Goeslaw siap-siap untuk hari besar, hari graduasi bersama Melly dan rakan-rakan menerusi Ada Apa Dengan Melly & Friends (Malam Graduasi) di Axiata Arena, Bukit Jalil, 1 Jun 2024 ini! Tiket akan mulai dijual pada 1 Mac 2024, Jumaat, 11 pagi.

Harga-harga tiket adalah seperti berikut:
SEJARAH RM228
PENDIDIKAN JASMANI RM288
SAINS RM328
SASTERA RM428
MATEMATIK RM588

Penafian! – Artikel yang disiarkan dan dikongsi di laman web MyPermohonan serta artikel berkaitan dengan "BERTEMAKAN MALAM GRADUASI, MELLY GOESLAW KEMBALI ADA APA DENGAN MELLY & FRIENDS PADA 1 JUN 2024" adalah ringkasan daripada sumber asal. Pihak kami tiada kaitan dengan agensi kerajaan, syarikat ataupun pengeluar posting asal. Untuk maklumat lanjut sila ke halaman Penafian.

Leave a Comment