SENTUHAN EMOSI MARSHA MILAN MELALUI SINGLE ‘DULU, KINI, DAN AKHIRNYA’

AVvXsEhCZ ILlscep9reOlAkwVtJ b5tNJJsGnGwXK8V vNU6zwzisPVcWnawWZqhcyvjCJZQYguxy6ahnuUIBfsxqU17ptXg HsxpYONASQYhX7h 4BJhXRLhFr8KvtiXJvi3NYlbeeJ5wVxSbh0rn7IHpFvImvZbE1w9q8OhzqIL2j405bM2NaKVhPHz6IMtI=w433 h433

Marsha Milan Londoh baru-baru ini mengeluarkan single terbarunya berjudul ‘Dulu, Kini, dan Akhirnya‘. Lagu yang penuh dengan emosi ini juga telah dipilih sebagai salah satu daripada lagu tema untuk drama Samarinda yang berjudul ‘Lelaki Itu’, yang bakal disiarkan di TV3 sepanjang bulan Ramadan ini. Keindahan lirik lagu ini pastinya akan menyentuh hati penonton setia drama tersebut.

‘Dulu, Kini dan Akhirnya’ merupakan hasil ciptaan dan penulis lirik Hanis Rafi, Firdaus Rahmat dan Omar K. Walaupun ini kali pertama Marsha bekerjasama dengan Hanis Rafi, namun, ini bukan penghalang buat Marsha yang hanya mengambil masa 2 jam ketika rakaman di dalam studio.

Menurut Omar K, lagu ini mengisahkan tentang semangat seseorang dalam meneruskan kehidupan walaupun telah dilukai berkali-kali oleh orang tersayang dan dilihat amat seusai untuk dijadikan runut lagu bagi drama ‘Lelaki Itu’. “Marsha memang seorang penyanyi yang bijak untuk kawal emosi dan menjiwai lagu. Tambahan dengan lontaran suara yang jelas dan juga vokal yang mantap, saya pasti lagu ini akan menjadi hit di kalangan pendengar.”

Menurut Marsha, sewaktu lagu ini pertama kali dimainkan kepadanya, beliau terus berminat untuk menyanyikan lagu ini kerana olahan melodi dan liriknya yang unik dan menusuk kalbu. “Apabila saya baca lirik yang diberi dan dengar melodi lagu ini, saya terus jatuh cinta. Lirik lagu ini bagi saya sangat unik dan membawa makna yang sangat mendalam. Mencabar juga menyanyikan lagu ini kerana apabila saya bawakan lagu ini, emosi menyelubungi diri dan membuatkan saya perlu melawan emosi ini dan membawakan lagu ‘Dulu, Kini dan Akhirnya’ dengan baik.”

“Saya lebih teruja apabila mendapat tahu lagu ini dijadikan runut lagu bagi drama Samarinda ‘Lelaki Itu’ yang dibintangi oleh pelakon hebat seperti Dato’ Adi Putra, Che Puan Sarimah Ibrahim, Nabila Huda, Nadia Brian, Hannah Delisha dan Sophia Al-Barakbah,” tambah Marsha lagi.

‘Dulu, Kini dan Akhirnya’ telah mula berkumandang di pelbagai platform iTunes atau melalui aplikasi penstriman atas talian seperti Spotify, Apple Music, Youtube Music, Tidal dan Deezer sejak dan boleh dilayari di pelbagai platform musik bermula 6 Mac 2024 lalu. Untuk mendapatkan maklumat terkini tentang Alternate Records & Talents, layari akaun rasmi media sosial Alternate Records & Talents di Facebook, @alternate.my_ di Instagram, dan @alternate.rt_ di TikTok.

Turut disertakan lirik lagu ‘Dulu, Kini dan Akhirnya’.

Lagu  : Dulu, Kini Dan Akhirnya

Penyanyi  : Marsha Milan

Komposer & Penulis Lirik  : Hanis Rafi, Firdaus Rahmat, Omar K

Verse 1

Kau meragut bayang-bayang harapan

Kau menutup pintu-pintu peluang

Tiada yang lebih pilu yang ku rasa dari kamu

 

Chorus 1

Walau berjurai air mata

Walau terurai benang cinta

Takkan biar hatiku diusik

Takkan pernah

Dahulu, kini

Dan sehingga ke akhirnya

 

Verse 2

Selembut sutera alunan kasih

Tak semudah hati dicarik-carik

Akan ku terus berjalan pergi

Jauh dari kamu

Chorus 2

Walau berjurai air mata

Walau terurai benang cinta

Takkan biar hatiku diusik

Takkan mampu kau menghancurkan

Ikatan jiwaku

 

Jatuh berderai kasih kita

Putus terlerai kisah cinta

Takkan biar diriku diherdik

Takkan pernah

Dahulu, kini

Dan sehingga ke akhirnya

 

Bridge

Akhir, akhirnya

 

Repeat Chorus 2

Mengenai Alternate Records & Talents

Alternate Records & Talents merupakan sebuah agensi mencungkil bakat muzik dan lakonan bakat yang mantap dan serba boleh. Ditubuhkan pada tahun 2006, Alternate Records and Talents (dahulunya dikenali sebagai Monkeybone) telah meningkatkan industri hiburan dan artis berasaskan muzik di Malaysia dengan mempamerkan portfolio luar biasa dengan bakat bakat memenangi anugerah, muzik yang menduduki carta teratas, Pemilikan IP dan banyak pengedaran. Artis mereka berjaya secara komersial telah menjadi trend di YouTube, Twitter dan Tiktok dan sebagainya.

Untuk maklumat lanjut tentang Alternate Records Sdn Bhd, lawati YouTube rasmi kami dan Instagram @alternate.my_

Leave a Comment