SAMBUTAN DEEPAVALI MULTISENSORI CAHAYA DAN BUDAYA DI SURIA KLCC

rsz 885ce716 294a 4963 a46f 025de91afb2a

Kuala Lumpur, 3 November 2023 – Tahun ini perayaan Deepavali bertemakan “Gemerlapan Taman Cahaya” di Suria KLCC. Acara ini bermula dari 3 November dan berakhir pada 15 November. Pengunjung boleh menikmati suasana yang menarik sepanjang perayaan ini di Suria KLCC. Di tambah lagi dengan rekaan taman yang di hiasi dengan bunga yang berwarna warni dan hayunan buaian yang indah untuk di rakam detik ini. Acara ini pasti  dapat memukau pengunjung yang hadir dengan tarikannya sendiri.

 

Dekorasi “kolam” interaktif bersaiz 20 kaki bakal menyambut pengunjung di ‘Centre Court’. Ianya mampu berputar dan memancarkan cahaya mengikut interaksi pengunjung. Suasana bakal dimeriahkan lagi dengan hiasan sebuah replika burung merak setinggi tujuh kaki. Ekor interaktif sepanjang 32 kaki mampu berkembang penuh gemalai dan begemerlapan mengikut interaksi pengunjung. Diilhamkan daripada bunga tiruan serta beras berwarna, ianya seolah olah hidup.

 

Hiasan berwarna warni beserta penataan lampu dan kesan bunyi bakal bakal membangkitkan semangat perayaan cahaya ini.

 

Pada hujung minggu pula, para pengunjung bakal disajikan dengan persembahan tarian tradisional kaum India di ‘Centre Court’. Alunan lagu lagu Deepavali terpilih juga boleh dinikmati di seluruh pusat membeli-belah untuk meningkatkan suasana perayaan ini.

 

“Deepavali ialah masa yang amat bermakna, ianya melambangkan kejayaan cahaya mengatasi kegelapan, kebaikan mengatasi kejahatan, dan pengetahuan mengatasi kejahilan. Di Suria KLCC, kami bertekad untuk bukan sahaja menawarkan pengalaman membeli-belah sempena perayaan yang tidak dapat dilupakan, tetapi juga budaya yang memupuk hubungan dan persefahaman erat dalam komuniti kami,” kata Andrew Brien, Ketua Pegawai Eksekutif Suria KLCC Sdn Bhd.

 

Untuk memeriahkan lagi sambutan kempen sambutan Deepavali ini, pembeli yang membuat pembelian berjumlah RM600 atau lebih dalam dua resit di mana-mana kedai terpilih akan memperoleh e-Baucar membeli belah Suria KLCC bernilai RM50.

b0ec9b84 fed8 45be 9ade 0440e74a9f49

 

Pusat Beli-Belah Alamanda

Sambutan Deepavali di Alamanda Putrajaya bermula pada 28 Oktober dan akan berakhir pada 13 November. Pengunjung bakal disajikan dengan hiasan yang meriah, termasuk “kolam” berwarna- warni yang dicahayai untuk mebangkitkan perasaan bertuah dan bernasib baik bagi penganut agama Hindu.

Bagi menambahkan keseronokan, pengunjung yang membelanjakan RM300 dan ke atas dalam dua resit di mana-mana kedai khusus, Baucar Beli-belah Alamanda bernilai RM30 bakal menanti.

 

Pusat Beli-Belah Mesra Mall

Dari 8 hingga 19 November, di Mesra Mall Kemaman, sentuhan perayaan Deepavali dijelmakan melalui hiasan reka bentuk “kolam” yang dihasilkan daripada tepung beras. Terdapat juga tarikan lain seperti burung merak dan saree bagi meningkatkan suasana perayaan dan melahirkan semangat perayaan.

 

Untuk info lanjut, layari:

  1. Suria KLCC – www.suriaklcc.com.my / www.facebook.com/SuriaKLCCMall
  2. Alamanda – www.alamanda.com.my / www.facebook.com/AlamandaShoppingCentre
  3. Mesra Mall – www.mesramall.com / www.facebook.com/MyMesraMall
Penafian! – Artikel yang disiarkan dan dikongsi di laman web MyPermohonan serta artikel berkaitan dengan "SAMBUTAN DEEPAVALI MULTISENSORI CAHAYA DAN BUDAYA DI SURIA KLCC" adalah ringkasan daripada sumber asal. Pihak kami tiada kaitan dengan agensi kerajaan, syarikat ataupun pengeluar posting asal. Untuk maklumat lanjut sila ke halaman Penafian.

Leave a Comment