Feby Putri Kembali Memukau Malaysia dengan Konsert Vol.2: Detik. Menit. Jam

AVvXsEiNYWJ43Tt6IRuD3gdeuZISG0Tu5CgmO1UJ2QCpuRUpH7QvHBhlzS22AlS3fcpjCLAkxtHzxE7jqbU9ZGCYqNxE YyzeUXa cmLwLaNXXc XLnBClkGYIiXBy IvSZJB0d5fITdoWY5ThzteIReESDc8JpcdfdFXloHdrNGM0 Hp7SJn TFAecrcjbICec=w497 h497

Pada Mac 2023, Feby Putri membuat kemunculan pertamanya di Malaysia melalui konsert “Feby Putri Live in Kuala Lumpur”. Momen tersebut juga menjadi kali pertama penyanyi dengan nama Feby Putri meninggalkan negara kelahirannya, Indonesia.

Sambutan luar biasa terhadap konsert yang dipersembahkan oleh Miebird Projects pada tahun sebelumnya, bahkan konsert itu terjual habis!

Mengambil perhatian kepada Feby Putri Nilam Cahyani yang sangat dikagumi, Miebird Projects secara eksklusif membawa Feby sekali lagi dalam konsert kedua dengan judul “Konsert Feby Putri Vol.2: Detik. Menit. Jam” di Kuala Lumpur.

Jadual untuk konsert kedua Feby Putri telah ditetapkan pada Sabtu, 27 Julai 2024, bertempat di Zepp Kuala Lumpur, dengan waktu mula pukul 8.30 malam.

“Pasca-sambutan hangat yang diberikan oleh para peminat pada Feby Putri tahun lalu, Miebird Projects merasa terpanggil untuk menyatukan Feby dan para peminatnya sekali lagi melalui ‘Konsert Feby Putri Vol.2: Detik. Menit. Jam’ di Kuala Lumpur. Kami berharap kembalinya Feby ke Kuala Lumpur dapat menyembuhkan rindu peminat terhadap penyanyi kesayangan mereka,” kata Azmi Zainal Abidin, Pengarah Urusan Miebird Projects.

Popular menerusi lagu Halu, Feby sebelum ini berkongsi cerita dengan media di Malaysia yang dia sanggup merantau ke kota besar Jakarta pada usia 18 tahun untuk mengejar impiannya  bergelar anak seni. Katanya, hasrat itu awalnya ditentang orang tua.

“Saya ke Jakarta bersama abang saya. Kami sama-sama memang meminati bidang seni namun ibu bapa mulanya tidak mengizinkan kerana berasa risau. Namun saya berkeras dan berazam membuktikan usaha saya berhasil.

“Ketika itu saya cuma manfaatkan jumlah pengikut lebih 100,000 di Instagram serta hasil ‘cover’ lagu-lagu  orang lain di laman YouTube bagi menjana pendapatan. Akhirnya pada 2021, saya beroleh rezeki untuk membeli rumah sendiri,”ceritanya tentang perjalanan awal karier muzik dalam kehidupannya.

“Saya sangat terharu dengan sambutan yang diberikan pada konsert terdahulu.Oleh itu, saya berharap peminat yang hadir dahulu malah para pengikut Feby Putri yang baru dapat berkumpul di Zepp Kuala Lumpur melalui KONSERT FEBY PUTRI Vol.2, DETIK. MENIT. JAM. KUALA LUMPUR pula, “ ujar Feby teruja untuk muncul untuk konsert keduanya kali ini.

AVvXsEiDX860 HbEW H UPksQYLuf4q4HbrJUt4 fI6idH Tqd1hYcteK8iHYgN5 g8bJd7F33jFdFgcjX UHnN2Hxovpu1b0JpmfdmZc3MKwjHZU8WtkMQh1hU0LCxXjRGtIIiJNVBTKAmEhtAdefpnCiP Fg YoH3N94szA8Nl1stLj4WuRp2chx9prLDX2Cw=w493 h493

Tiket-tiket berharga RM135 – HALU (berdiri- zon belakang), RM175 – Diri (berdiri – zon hadapan), RM195 – USIK (Duduk-Biasa), RM255 – RUNTUH (Duduk-Premium), RM335 – Per pax (VIP BOX) mulai dijual pada 20 April 2024, dilaman web rasmi agen tiket www.ilassotickets.com

Jangan lepaskan peluang “healing” bersama sama Feby Putri dengan lagu-lagu seperti Halu, Usik, Diri, Runtuh, Liar Angin, Detik,Menit, Jam dan deretan lagu hits didalam KONSERT FEBY PUTRI Vol.2, DETIK. MENIT. JAM. KUALA LUMPUR pada 27 Julai ini, jam 8:30 malam di Zepp Kuala Lumpur!

Penafian! – Artikel yang disiarkan dan dikongsi di laman web MyPermohonan serta artikel berkaitan dengan "Feby Putri Kembali Memukau Malaysia dengan Konsert Vol.2: Detik. Menit. Jam" adalah ringkasan daripada sumber asal. Pihak kami tiada kaitan dengan agensi kerajaan, syarikat ataupun pengeluar posting asal. Untuk maklumat lanjut sila ke halaman Penafian.

Leave a Comment