EMS Industrial Competency Program UTM

EMS Industrial Competency Program UTM iaitu Program Kompetensi Industri EMS anjuran UTM Career Centre, Universiti Teknologi Malaysia (UTM)  kini dibuka untuk permohonan untuk kemasukan kedua (Batch2).

EMS INDUSTRIAL COMPETENCY PROGRAM UTM

Program ini dianjurkan bertujuan untuk meningkatkan kecekapan graduan terhadap keperluan pekerjaan khusus dalam industri pembuatan elektronik. Selain itu juga, ia bertujuan untuk meningkatkan kemahiran insaniah graduan untuk kebolehsuaian dalam persekitaran kerja industri mengatasi cabaran dengan norma baharu semasa pandemik. 

Program ini juga adalah untuk meningkatkan kecekapan graduan terhadap keperluan pekerjaan khusus dalam industri elektronik dan pembuatan. Ia juga meningkatkan Kemahiran insaniah graduan untuk kebolehsuaian dalam persekitaran kerja industri pembuatan elektronik.

FAEDAH PROGRAM

Antara faedah dan kemudahan yang disediakan dari progam ini adalah kursus yang berlangsung selama 12 hari dan juga 18 hari latihan kerja. Dengan elaun dan penginapan yang disediakan untuk peserta. Setelah selesai calon akan dilantik sebagai jurutera pelatih selama 6 bulan dengan gaji sebanyak RM2,500. Selepas 6 bulan, jurutera pelatih yang berjaya akan dinaikkan pangkat ke jurutera dengan gaji yang lebih tinggi dan juga faedah-faedah lain.

May be an image of text that says 'penjana Pelan Jana Semula Ekonomi Negara UTM MALAYSIA v.S. CP EMS INDUSTRY COMPETENCY PROGRAM V.S Industry & UTM Centre of Academic Experiential Learning APPRENTICE & UPSKILLING PROGRAM Benefits: OPEN FOR GRADUATE STUDENTS OF BACHELOR'S DEGREE: MECHANICAL ENGINEERING ELECTRICAL ENGINEERING MECHATRONICS ENGINEERING SALARY- 2,500.00 50PARTICIPANTS LOCATION UTM JOHOR BAHRU Allowance Accommodation 12 Days course 18 Days job training Appointed as trainee engineer for months RM2500 salary After months, successful trainee engineers will be promoted to Engineer with salary higher than RM2500 and other benefit REGISTER HERE DEADLINE OCTODER 30 OCTOBER 2021 f utmileague utmileague@utm.my https://ileague.utm.my 013-8795897/011-61302785'

TENTATIF EMS INDUSTRIAL COMPETENCY PROGRAM UTM

Disertakan kepada pemohon tentatif program ini untuk kemudahan pemohon bersedia lebih awal :

31 Okt 2021 & 1 Nov 2021
Pendaftaran di Scholar's Inn UTM

1 Nov 2021
Rehat dan persediaan diri

2 Nov 2021 (Seminar Dewan SKM)
- Taklimat kursus
- Pengenalan kursus dan pengenalan daripada VS Industry
- Kecekapan Kerja dalam Industri Sistem Mekanikal Elektrik

3 Nov 2021 (Dalam talian)
Kemahiran Komunikasi Berkesan di Tempat Kerja
 
4 Nov- Cuti Deepavali

5 - 6 Nov 2021 (F2F)
Kumpulan A (25 pax): AutoCAD;
Kumpulan B (25 pax): Kerja keras
Bilik Komputer SKM, C24

7- 9 ​​Nov 2021
OSHA
Bilik Seminar SKM, C23

10 - 11 Nov 2021 (Dalam Talian)
Instrumentasi dan Pengukuran Perindustrian Termaju
WebEx

12 - 13 Nov 2021
Kumpulan B (25 pax): AutoCAD;
Kumpulan A (25 pax) : Kerja keras
Bilik Komputer SKM, C24

14 Nov 2021
Penulisan dan Pembentangan Laporan Teknikal Lanjutan
Bilik Seminar SKM, C23

15 Nov 2021 (9 PG - 12 MLM)
Majlis penutup di Dewan Sri Perdana
  
16 Nov 2021
Bermula sebagai Jurutera Pelatih di VS Industry

SYARAT DAN CARA PERMOHONAN

Syarat permohonan untuk EMS Industrial Competency Program ini adalah :

  1. Terbuka kepada pelajar Siswazah Ijazah Sarjana Muda dalam :
    i ) Kejuruteraan Mekanikal
    ii) Kejuruteraan Elektrik
    iii) Kejuruteraan Mekatonik
  2. Sertakan Resume pemohon atau curriculum vitae bersama penyerahan pendaftaran

Cara Permohonan untuk EMS Industrial Competency Program ini boleh terus mengisi borang secara atas talian di [Klik Disini]

Klik Disini Untuk lagi info berkaitan pendidikan dan juga bantuan pendidikan untuk anda

Penafian! – Artikel yang disiarkan dan dikongsi di laman web MyPermohonan serta artikel berkaitan dengan "EMS Industrial Competency Program UTM" adalah ringkasan daripada sumber asal. Pihak kami tiada kaitan dengan agensi kerajaan, syarikat ataupun pengeluar posting asal. Untuk maklumat lanjut sila ke halaman Penafian.

Leave a Comment