Jawatan Kosong Pereka Gred 41 Di MOSTI

Jawatan Kosong Pereka Gred 41 Di MOSTI. Kementerian Sains, Teknologi Dan Inovasi (MOSTI) telah membuka peluang kerjaya dan jawatan kosong kepada semua warganegara Malaysia untuk menyandang jawatan seperti maklumat dibawah :

MAKLUMAT JAWATAN

Jawatan : Pereka Gred 41 (Unit Komunikasi Korporat)

Lokasi Jawatan : Wilayah Persekutuan Putrajaya

Nama Majikan : Kementerian Sains, Teknologi Dan Inovasi (MOSTI)

Gaji : RM2000

Tarikh Tutup Permohonan : 28 Januari 2022

SYARAT UTAMA LANTIKAN

Syarat utama lantikan bagi Jawatan Kosong Pereka Gred 41 Di MOSTI adalah :

 1. Warganegara Malaysia
 2. Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan
 3. Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia / Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

Syarat Lantikan Jawatan Kosong Pereka Gred 41 Di MOSTI

 1. Warganegara Malaysia.
 2. Berumur 21 tahun ke atas dan tidak melebihi 35 tahun.
 3. Mempunyai kelulusan sekurang-kurangnya ijazah sarjana muda dan bakat dalam bidang senireka grafik serta suntingan video atau bidang-bidang yang berkaitan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.
 4. Mempunyai kemahiran menggunakan perisian rekabentuk grafik seperti Adobe Photoshop, Adobe IIIustrator, Adobe Ilustrator dan perisian yang berkaitan dengan rekaan grafik, animated grafik.
 5. Mempunyai kemahiran menggunakan perisian rekaan dan editing video seperti Adobe Premiere Pro, Adobe After Effect dan Filmora
 6. Mempunyai 1-3 tahun pengalaman dalam bidang rekaan grafik, penghasilan video
 7. Seorang yang komited, kreatif, boleh bekerja lebih masa dan pada hujung minggu jika diperlukan serta boleh bekerja dengan bimbingan yang minimum.
 8. Mempunyai pengalaman dalam bidang komunikasi dan perhubungan awam adalah satu kelebihan.

Deskripsi Tugas Jawatan Kosong Pereka Gred 41 Di MOSTI

 1. Bertanggungjawab menyediakan reka bentuk dan lay-out grafik, bahan-bahan pameran, fotografi, percetakan dan termasuk pengurusan bahan
 2. Bertanggungjawab menjalankan kerja- kerja reka bentuk grafik dan multimedia, pameran dan publisiti luar ke atas kempen-kempen Jabatan dalam bentuk visual dan paparan bagi kerja yang berkaitan dengan seni dalam usaha memasarkan maklumat dan dasar-dasar kerajaan kepada rakyat.
 3. Membuat atau menambahbaik grafik/animasi/gerakan (motion)/ kesan khas (effect), kesan bunyi (sound effect) dan latar bunyi sound bites mengikut keperluan; dan
 4. Menyediakan rekaan grafik harian ringkas yang diperlukan secara adhoc terutama permintaan grafik penting bagi aktiviti/program yang melibatkan pengurusan isu/krisis
272025764 300691698753159 2944468816640024045 n

Cara Permohonan

Kepada calon yang berminat untuk menyandang jawatan di atas, anda boleh emelkan resume yang lengkap dan gabar berukuran passport anda ke :

[adinserter block=”11″]

Atau

Calon yang ingin memohon digalakkan untuk menyertakan portfolio berserta contoh-contoh rekabentuk grafik dan video yang pernah dihasilkan.

Hanya calon yang disenarai pendek akan dipanggil ke temuduga.

Maklumat Lanjut

Untuk iklan penuh Jawatan Kosong Pereka Gred 41 Di MOSTI , anda boleh terus ke pautan portal rasmi MOSTI di https://www.mosti.gov.my/en/pengumuman/iklan-jawatan-kosong-short-term-employment-program-mystep-gred-41-pegawai-penulisan-kreatif/

Untuk pertanyaan lanjut, anda boleh hubungi :

Norhafizah Binti Mohammad Noor : 03 – 8885 8733

Klik Disini untuk lagi jawatan kosong dan peluang kerjaya terkini untuk anda.

Leave a Comment