Jadual Bayaran Pencen 2021 Pesara Kerajaan

Jadual Bayaran Pencen 2021 Pesara Kerajaan. Jadual pembayaran duit pencen bulanan adalah sangat penting bagi mana-mana pesara kerajaan Malaysia selepas tamat perkhidmatan dalam sektor awam. Jadual pembayaran pencen bulanan dapat memberikan kesedaran dan peringatan tentang tarikh duit pencen kepada setiap pesara kerajaan antaranya pesara tentera (ATM) bagi melakukan pengurusan pembelanjaan dengan lebih baik selepas berpencen.

Seperti tahun-tahun sebelumnya, tarikh bayaran pencen bulanan pesara kerajaan mahupun pesara tentera bagi setiap tahun baharu akan diumumkan dan dimaklumkan melalui surat pekeliling mengenai tarikh pembayaran pencen bulanan kepada semua pesara mengikut Kementerian dan Jabatan bagi memastikan penyediaan bayaran pencen kepada pesara dapat diuruskan dengan sempurna dan pencen dibayar mengikut tarikh seperti yang telah ditetapkan.

JADUAL BAYARAN PENCEN 2021 PESARA KERAJAAN

Berikut adalah senarai jadual pembayaran duit pencen kepada pesara kerajaan termasuk pesara tentera (ATM) bagi tahun 2021 menurut tarikh bayaran pencen sepertimana yang telah ditetapkan dalam surat pekeliling Akauntan Negara Malaysia. Jadual pembayaran dibawah mewakili satu tarikh bayaran duit pencen bulanan untuk pesara kerajaan dalam kementerian dan jabatan yang terlibat di semua negeri.

Untuk Maklumat lanjut boleh terus ke pautan KWAP : [Klik Disini]

Capture 4

Klik Disini untuk lebih info bantuan dan permohonan untuk anda

Leave a Comment