Dato’ M.Nasir dan Faizal Tahir Berkolaborasi dalam Single ‘Campak Bintang’

Sebuah peristiwa bersejarah telah tercipta dalam industri muzik Malaysia dengan kolaborasi dua ikon muzik tempatan, Dato’ M.Nasir dan Faizal Tahir, dalam single terbaru bertajuk ‘Campak Bintang’. Lagu ini dikeluarkan oleh Faithful Music Sdn Bhd dan Luncai Emas Sdn Bhd. ‘Campak Bintang’ adalah hasil gabungan pop dengan warisan budaya Melayu, membuktikan sinergi antara rentak muzik moden dan irama tradisional.

Menurut Faizal, lagu ini mengisahkan pengorbanan melepaskan sesuatu yang kita cintai untuk mendapatkan sesuatu yang jauh lebih berharga. Pemilihan Dato’ M.Nasir untuk berduet tidak dilakukan secara sembrono. Faizal menyatakan bahawa kehadiran Dato’ M.Nasir sangat penting dengan kehendak lagu, dan kerjasama antara mereka berjalan lancar. Dato’ M.Nasir pula berpendapat bahawa lagu ini merupakan satu manifestasi kebergantungan kepada ilham Illahi, yang mempersembahkan satu lagi karya muzik yang berkualiti.

campakbintang 14

Single ini adalah hasil ciptaan Faizal Tahir bersama Romeo, Glowrush, dan Karim Karam. Kolaborasi ini lahir dengan kerjasama kedua-dua pihak dan dianggap sebagai satu pencapaian yang membanggakan. Faizal Tahir menyatakan bahawa dia tidak menolak untuk berkolaborasi dengan Dato’ M.Nasir atau penyanyi lain di masa hadapan.

Video klip untuk single ini telah dirakam pada 19 April lalu di Cine Studio. ‘Campak Bintang’ telah dilancarkan di semua platform digital dan video muziknya telah dimuat naik ke saluran YouTube Faizal Tahir pada 3 Mei. Faithful Music dan Luncai Emas berharap agar single ini diterima dengan baik oleh peminat kedua-dua artis tersebut serta masyarakat umum.

campakbintang 6

Kolaborasi antara Dato’ M.Nasir dan Faizal Tahir dalam ‘Campak Bintang’ menjanjikan satu pengalaman muzikal yang memukau dan bermakna bagi pendengar.

Leave a Comment