BKM Fasa 2 : Semakan Dan Jumlah Bayaran

BKM Fasa 2 : Semakan Dan Jumlah Bayaran. BKM Fasa 1 telah pun selesai diagihkan kepada semua rakyat Malaysia yang berkelayakan pada Mac 2022. Kini tiba masa pula untuk pembayaran BKM Fasa 2.

BKM Fasa 2

Bagi fasa 2, pembayaran dijangka akan dibayar kepada penerima pada bulan Jun 2022. Masih tiada tarikh rasmi yang diumumkan oleh pihak LHDN.

Manakala, jumlah pembayaran pula boleh anda lihat melalui jadual-jadual yang tertera di seperti dibawah :

bkm fasa 2 bayar
bkm fasa 2 bayar
BKM Fasa 2 : Semakan Dan Jumlah Bayaran 6
bkm fasa 2 bayar
bkm fasa 2 bayar
BKM Fasa 2 : Semakan Dan Jumlah Bayaran 7

Kaedah Pembayaran

Kaedah pembayaran adalah sama seperti pembayaran fasa 1 sebelum ini iaitu melalui akaun bank penerima dan juga tunai di Bank Simpanan Nasional.

Permohonan Rayuan BKM

Untuk anda yang tidak menerima BKM fasa 1 atas sebab-sebab tertentu, anda boleh membuat rayuan utk menerima BKM bermula 2 Mei 2022 sehingga 2 Jun 2022

Kaedah permohonan rayuan BKM adalah melalui :

  1. Dalam talian (online) : Bermula 2 Mei 2022
  2. Borang Manual : Bermula 9 Mei 2022

Untuk Kod Alasan Tidak Lulus BKM anda boleh memuat turun File PDF di :

https://bkm.hasil.gov.my/Download/KOD%20ALASAN%20TIDAK%20LULUS%20DAN%20PEMBUKTIAN%20DOKUMEN%20SOKONGAN.pdf

Disenaraikan juga pembuktian sokongan yang perlu dimuatnaik ke dalam sistem semasa permohonan secara dalam talian atau dikemukan ke Cawangan LHDNM bagi permohonan rayuan secara manual.

Permohonan Rayuan BKM 2022 secara dalam talian boleh dibuat hanya bagi pemohon yang berstatus tidak lulus tertentu sahaja. Rayuan tambahan tidak dibenarkan sekiranya SKK 2022 telah dibuat tuntutan.

Klik Disini untuk lagi info semakan dan permohonan bantuan untuk anda

Penafian! – Artikel yang disiarkan dan dikongsi di laman web MyPermohonan serta artikel berkaitan dengan "BKM Fasa 2 : Semakan Dan Jumlah Bayaran" adalah ringkasan daripada sumber asal. Pihak kami tiada kaitan dengan agensi kerajaan, syarikat ataupun pengeluar posting asal. Untuk maklumat lanjut sila ke halaman Penafian.

Leave a Comment