BKC Fasa 3 Pada Disember 2021

BKC Fasa 3 Pada Disember 2021. Pembayaran BKC fasa kedua telahpun selesai. Kini tiba pula pembayaran BKC fasa 3. Untuk pembayaran BKP Fasa 3 Disember ini, kategori B40 akan menerima bayaran mengikut jadual dan jumlah yang telah ditetapkan.

BKC FASA 3 PADA DISEMBER 2021

Pada fasa sebelum ini, hanya kategori miskin sahaja yang akan menerima bayaran. Berbeza bagi fasa yang terakhir ini, ataupun fasa 3. Bantuan dan bayaran kepada kategori isi rumah kategori miskin dan B40.

BKC fasa 3 dijangka akan dibayar kepada semua penerima pada bulan Disember 2021. Tarikh rasmi akan diumumkan pada masa terdekat.

JADUAL DAN JUMLAH BAYARAN BKC FASA 3 PADA DISEMBER 2021

bkc fasa 3

Daripada jadual di atas, dapat kita simpulkan bahawa pembayaran adalah untuk mereka yang;

  • Isi rumah miskin : Bayaran RM300
  • Isi rumah B40: Bayaran RM300

Seramai 3.8 juta penerima akan mendapat manfaat daripada pembayaran BKC fasa 3. Mereka adalah dari golongan B40 dan miskin yang berkerluarga.

SEMAKAN STATUS BKC FASA 3

Untuk membuat semakan status bkc fasa 3 pada Disember 2021 ini adalah dengan melayari portal rasmi di [Klik Disini]

Klik Disini untuk lagi informasi berkaitan semakan dan permohonan untuk anda.

Penafian! – Artikel yang disiarkan dan dikongsi di laman web MyPermohonan serta artikel berkaitan dengan "BKC Fasa 3 Pada Disember 2021" adalah ringkasan daripada sumber asal. Pihak kami tiada kaitan dengan agensi kerajaan, syarikat ataupun pengeluar posting asal. Untuk maklumat lanjut sila ke halaman Penafian.

Leave a Comment