Produk Baru VIT’S Ramen Asam Laksa Ibu Sumbang kepada Tabung Persatuan Karyawan

Persatuan Karyawan Malaysia telah menganjurkan majlis makan malam amal bagi mengumpul dana untuk tabung mereka. Majlis ini bertujuan untuk membantu ahli persatuan yang mengalami kesulitan, termasuk golongan belakang tabir dan individu yang terlibat dalam pelbagai aktiviti seni di Malaysia.

Dato’ Freddie Fernandez, presiden persatuan, dengan gembira mengumumkan bahawa lebih dari RM 100,000.00 telah berjaya dikutip melalui jualan meja, yang akan memberi manfaat kepada lebih dari 100 ahli persatuan.

Sebagai tanda sokongan kepada komuniti seni, VIT’S, sebuah jenama mee segera Malaysia yang telah wujud sejak tahun 1975, telah menyumbangkan dana sebanyak RM 50,000.00 kepada Persatuan Karyawan. “VIT’S ingin bersama-sama membentuk komuniti yang menghargai sumbangan seni dan memberi peluang kepada mereka untuk terus berkarya,” kata En YT Lai, Pengarah Eksekutif VIT’S.

Selain sumbangan kewangan, VIT’S juga bekerjasama dengan penyanyi legenda Datuk Khadijah Ibrahim untuk menghasilkan produk baru – Ramen Asam Laksa Ibu. Setiap pembelian produk ini akan menyumbangkan RM 1.00 kepada Persatuan Karyawan, dengan harapan dapat membantu ahli persatuan yang memerlukan bantuan.

Produk Ramen Asam Laksa Ibu dilancarkan dalam sebuah konsert amal yang turut dihadiri oleh Yang di-Pertua Melaka, Tuan Yang Terutama Tun Seri Setia (Dr.) Haji Mohd Ali bin Mohd Rustam, Pengarah Eksekutif VIT’S, Encik YT Lai, dan Yang Berbahagia Datuk Khadijah Ibrahim. Semua ini adalah langkah positif dalam memberi sokongan kepada komuniti seni tempatan yang berjasa.

Konsert yang bermula pada jam 8 malam tersebut telah menyatukan penyanyi-penyanyi legenda seperti Datuk Khadijah Ibrahim, Datuk Awie, Dato’ Ramli Sarip, Rahimah Rahim, dan ramai lagi dalam satu acara gemilang. Lebih dari seribu penonton, terdiri daripada penderma, turut bersama-sama berhibur sambil memeriahkan konsert ini.

VIT’S juga menghidangkan menu “Ramen Asam Laksa Ibu” di mana pengunjung boleh merasai sendiri produk tersebut. Produk keluaran terbaru ini boleh didapati melalui aplikasi TikTok Shop vits_official.

Maklumat lanjut sila lawati laman sesawang www.vitsnoodles.com.

Leave a Comment