Mohd Khairuddin Othman Telah Dilantik Sebagai KP J-KOM Menggantikan Agus

P4

Mohd Khairuddin Othman, bekas Ahli Dewan Undangan Negeri (DUN) Paya Jaras dan bekas EXco Selangor, dilantik sebagai Ketua Pengarah Jabatan Komunikasi Masyarakat (J-Kom).

Perkara itu diumumkan oleh Ketua Setiausaha Kementerian Komunikasi, Datuk Mohamad Fauzi Md Isa dalam hantaran poster ucapan tahniah di Facebooknya.

“Semoga J-Kom akan terus memperkukuh komuniti Madani yang berbudaya ilmu, berkemahiran digital dan berjiwa patriotik,” katanya

Baru-baru ini, Menteri Komunikasi, Fahmi Fadzil memaklumkan calon bagi jawatan itu sudah dimuktamad dan akan diumumkan selepas selesai dokumentasi.

Jawatan Ketua Pengarah J-Kom dikosongkan selepas peletakan jawatan peyandangnya, Dr. Mohammad Agus sejak November tahun lalu yang terpalit dengan dakwaan rakaman perbualan tidak bermoral dengan seorang pegawai J-KOM.

Agus kini berdepan siasatan berkait dakwaan melakukan gangguan seksual terhadap kakitangan J-Kom, Abdul Wahab Abdul Kadir Jilani.

Siasatan dibuat mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan kerana mencabul dan Seksyen 377D akta sama atas kesalahan melanggar kesopanan.

Penafian! – Artikel yang disiarkan dan dikongsi di laman web MyPermohonan serta artikel berkaitan dengan "Mohd Khairuddin Othman Telah Dilantik Sebagai KP J-KOM Menggantikan Agus" adalah ringkasan daripada sumber asal. Pihak kami tiada kaitan dengan agensi kerajaan, syarikat ataupun pengeluar posting asal. Untuk maklumat lanjut sila ke halaman Penafian.

Leave a Comment