Konsert AZ40 Anjuran JioBuddy

rsz tn 30

Pada 28 Oktober 2023, Stadium Malawati, Shah Alam dengan kehadiran ribuan peminat dalam Konsert Anuar Zain 40th Anniversary yang dianjurkan oleh JioBuddy. Konsert bermula pada jam 8.30 malam.

Bagi pihak penganjur, konsert ini akan menjadi sebuah lagi lakaran sejarah yang penting buat pelantun lagu Lelaki Ini dalam perjalanan karier seninya yang sentiasa mendapat sokongan positif dari semua pihak.

Seramai 8,000 peminat hadir memberikan sokongan terhadap Anuar, walaupun cuaca pada malam tersebut hujan sepanjang hari.

Walaupun mengakui kesihatannya menghalangnya, penyanyi Anuar Zain menunjukkan dia komited untuk menghiburkan 8,000 orang yang hadir ke Konsert Anuar Zain 40th Anniversary pada Sabtu lepas.

Shahrul Anuar Zain atau nama yang dikenali iaitu Anuar Zain tidak menghampakan peminatnya dari seluruh negara dengan membuka persembahan dengan lagu Sesucinya Cintamu.

rsz tn 109

Selama empat dekad, Anuar telah mengukir namanya dalam industri muzik tempatan dengan penuh dedikasi. Dalam perjalanan yang penuh cabaran ini, Anuar menunjukkan keunggulan profesionalnya melalui penciptaan 20 lagu tanpa henti.

Tampil membuat persembahan sambil diiringi petikan piano dan pengarah muzik Sze Wan dan orkestra, Anuar mempamerkan nyanyian penuh penghayatan dengan gaya signaturnya

Dalam suasana yang memukau, Tampil memberikan persembahan luar biasa sambil diiringi petikan indah piano dan pengarah muzik oleh Sze Wan. Dengan penuh penghayatan, Anuar mempersembahkan nyanyian yang memikat dengan gaya signaturnya.

rsz tn 199

Anuar membawakan kira-kira 20 lagu termasuk Sedetik Lebih, Ketulusan Cinta, Ajari Aku, Bila Resah, Perpisahan, dan Mungkin.

Artis yang turut hadir dalam Konsert Anuar Zain 40th Anniversary hadir memberikan sokongan antaranya, Dato Sheila Majid, Misha Omar, Ziana Zain, Penyampai radio Sinar dan Era.

Penafian! – Artikel yang disiarkan dan dikongsi di laman web MyPermohonan serta artikel berkaitan dengan "Konsert AZ40 Anjuran JioBuddy" adalah ringkasan daripada sumber asal. Pihak kami tiada kaitan dengan agensi kerajaan, syarikat ataupun pengeluar posting asal. Untuk maklumat lanjut sila ke halaman Penafian.

Leave a Comment