BERBEKALKAN BAKAT SUARA YANG ADA,AIMAN COCO MENCUBA NASIB DALAM BIDANG NYANYIAN

rsz 4

Bermula dengan program  realiti di media social “SUPERLAKI”,pendatang baru AIMAN COCO telah melangkah kan kaki beliau setapak lagi ke hadapan di dalam bidang nyanyian iaitu bidang yang di minatinya sejak dari kecil lagi.

Memulai perjalanan dalam realiti program “SUPERLAKI” di media sosial, penampil baru bernama AIMAN COCO dengan berani melangkah maju dalam dunia seni nyanyian, yang menjadi minatnya sejak kecil. Dalam pembentukan bakatnya, ia terinspirasi oleh penyanyi dari seberang, CHARLIE ST12. Dengan tekad yang kuat, Aiman Coco memilih mengeksplorasi aliran balada untuk single pertamanya yang berjudul “SILAM”.

Nama sebenarnya MUHAMMAD NASRUL BIN ALI berasal dari Hulu Langat Selangor telah mula berjinak-jinak dalam industri suara semenjak di bangku sekolah lagi .Bukan hanya mempunyai bakat dalam bidang nyanyian malah Aiman sangat berkebolehan dalam bidang QASIDAH dan seringkali mendapat gelaran JUARA dalam mana-mana pertandingan yang di masukinya .

Beliau seorang yang agak pendiam,pemalu dan sangat ringan tulang, tapi seorang yang sangat mesra jika seseoarng telah mula mengenali beliau. Aiman Coco yang pernah mempunyai SINGLE  RAYA bertajuk “RAYA 4 SUARA” pada tahun ini (2023) bersama tiga orang lagi rakan artis di bawah label muzik yang sama iaitu RR ENTERTAINMENT . Dengan pembabitannya dalam lagu  telah menyebabkan pihak RR ENTERTAINMENT menawarkan beliau untuk menghasilkan lagu “SILAM”.

WhatsApp Image 2024 02 07 at 3.00.47 PM

Bila bertanyakan apa perasaannya setelah  di beri peluang uttuk mengeluarkan SINGLE lagu SILAM?.“Apa yang saya impikan ,Alhamdulillah Allah makbulkan,terima kasih RR ENTERTAINMENT dan SONY MUSIC MALAYSIA  kerana memberi peluang dan ruang untuk mengetengahkan bakat saya dalam bidang nyanyian .Saya amat menghargainya dan akan cuba yang terbaik selagi boleh”.Kata Aiman yang sudah lama mengimpikan untuk mempunyai lagu sendiri dan saya sangat tidak sangka benda ini berlaku selepas sahaja menghasilkan lagu raya ‘RAYA 4 SUARA”.

Bercerita pula tentang pengalaman menghasilkan single barunya,lagu ini bukanlah pengalaman atau cerita peribadinya.”Mula-mula saya dengar lagu tu memang saya jatuh cinta sangat jadi saya terus setuju untuk menyanyikan lagu SILAM dan ini lah juga peluang yang saya nanti-nantikan selama ini dan berharap akan dapat menyampaikan yang terbaik untuk pendengar-pendengar di luar sana supaya cerita di sebali lagu ini dapat di rasai oleh pendengar.Harap-harap pendengar dapat la rasa.”, kata Aiman Coco sambil tersenyum. “Proses menyiapkaan lagu ini agak mencabar tapi saya rasa tak perlu lah saya menceritaknnya biar abang Herda dan Kak Reen dari RR ENTERTAINMENT sahaja yang tahu apa yang berlaku” ujar Aiman sambil ketawa kecil. “Saya harap sangat pendengar dapatlah terima  lagu SILAM dengan baik dan dan teruskan lah menyokong indsutri seni sampai bila-bila. ”ucapan Aiman di akhir perbualan.

Lagu“SILAM”, di hasilkan oleh RR Entertainment, gubahan daripada HerdaSyira dan  penulisnya pula adalah juga dari HerdaSyira akan menemui pendengar pada awal bulan Disembar 2023.

 Lagu ‘SILAM’ boleh dimuat turun di iTunes dan dinikmati menerusi semua platform penstriman muzik terpilih seperti Apple Music, Deezer, KKBox, Spotify, YouTube dan YouTube Music.

rsz 13 scaled

AKAUN MEDIA SOSIAL “SILAM” 

Aiman Coco: 

INSTAGRAM :  : https://instagram.com/aimancoco._?igshid=NGVhN2U2NjQ0Yg==

TIKTOK :  https://www.tiktok.com/@aimancoco._?_t=8hcghi9DAh7&_r=1

Kredit : 

Artis : Aiman Coco

Tajuk : SILAM

Produser : RR Entertainment

Komposer : HerdaSyira

Lirik : HerdaSyira

Penafian! – Artikel yang disiarkan dan dikongsi di laman web MyPermohonan serta artikel berkaitan dengan "BERBEKALKAN BAKAT SUARA YANG ADA,AIMAN COCO MENCUBA NASIB DALAM BIDANG NYANYIAN" adalah ringkasan daripada sumber asal. Pihak kami tiada kaitan dengan agensi kerajaan, syarikat ataupun pengeluar posting asal. Untuk maklumat lanjut sila ke halaman Penafian.

Leave a Comment