YUNA PECAHKAN TRADISI DENGAN ASIA TOUR: PERTEMUAN ISTIMEWA DI BORNEO, 27 OKTOBER.

This image has an empty alt attribute; its file name is poster.jpeg

Dengan sukacita yang luar biasa, meskipun dari sebuah negara yang dianggap ‘kecil’, Yunalis Zarai atau Yuna menunjukkan keberanian untuk membawa karyanya dan meningkatkan pengetahuannya di benua-benua lain di dunia.

Setelah beberapa tahun ternyata hasil yang dituai manis sekali. Yunalis atau dikenali dengan nama pentas Yuna bukan sahaja menembusi pasaran lewat kolaborasi bersama figura-figura tersohor seperti Usher dan Jay Park, namun yang penting bagaimana karya miliknya diterima baik oleh pendengar di seluruh dunia.

Kejayaan demi kejayaan yang diraih dan album demi album digarap Yuna menjadikan karier seni pemenang Anugerah Juara Lagu ke-27, Terukir Di Bintang semakin bernilai.

Kini pada saat yang tepat, seiring album kelimanya Y5 dirilis, Yuna siap bertemu penggemar yang tidak pernah berhenti menyokong perjalanan karier seninya dari zaman MySpace sehingga dipinang meastro muzik David Foster untuk ikut bernaung di bawah Verve Music Group.

Dan pertemuan lewat Yuna Asia Tour ini menjadikan Hikmah Exchange, Kuching, Sarawak sebagai lokasi pertama seumpamanya yang pernah dibawakan oleh penganjur.

Yuna Asia Tour akan mencipta momen tersendiri di antara penyanyi kesayangan ramai ini dengan penggemar yang sudah lama menantikan beliau kembali ke tanah air lalu mempamerkan kredibiliti seninya.

Tidak mengikut ‘arus’ memulakan sebuah konsert besar di ibu kota Kuala Lumpur, RK LiveAsia dan Icon Entertainment sebaliknya yakin Yuna Asia Tour yang bakal dilangsungkan di Borneo, terutama Kuching, Sarawak akan sukses.

Yuna%20Y4%20 %204%20 %20Photo%20 %20Zaaim%20Hariz

“Yuna Asia Tour akan berlangsung di Kuching, Sarawak pada 27 Oktober 2023 ini.

“Dengan imej dan ‘kuasa’ Yuna, di mana pun lokasi persembahannya ia pasti akan mendapat sambutan luar biasa.

“Ini Yuna, seperti istimewanya wanita yang berhati besar membawa jauh karya-karyanya mengembara ke pelbagai pelusuk dunia, kami di RK LiveAsia dan Icon Entertainment percaya Kuching akan menyaksikan sebuah persembahan spektakular daripada beliau.

“Save the date guys, 27 Oktober 2023. See you guys soon,” ujar Iman Tang dan Rahul selaku penganjur.

Penganjur juga mengatakan bintang berusia 36 tahun ini tidak akan mengecewakan penggemar apabila bakal mendendangkan tembang hitnya sama ada dalam bahasa Inggeris atau Melayu.

Tentulah single terkini, Masih Sunyi yang dirilis tahun ini akan diperdengarkan bersama rendisi lainnya seperti Hello, Lullabies serta Dan Sebenarnya.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Yuna Asia Tour ini, nantikan pengumuman pada Khamis, 28 September pukul 10 pagi sementara jualan tiket akan mula dijual 2 Oktober (Isnin), pukul 12 tengahari di https://www.ticket2u.com.my/event/32887.

Jangan sampai terlepas!

This image has an empty alt attribute; its file name is YUNA%202022%2004_Photo%20Ajarina%20Hitomi.jpg

Penafian! – Artikel yang disiarkan dan dikongsi di laman web MyPermohonan serta artikel berkaitan dengan "YUNA PECAHKAN TRADISI DENGAN ASIA TOUR: PERTEMUAN ISTIMEWA DI BORNEO, 27 OKTOBER." adalah ringkasan daripada sumber asal. Pihak kami tiada kaitan dengan agensi kerajaan, syarikat ataupun pengeluar posting asal. Untuk maklumat lanjut sila ke halaman Penafian.

Leave a Comment