Seloka Lagenda Waris akan berlangsung di Hotel Grand Barakah Ampang pada 13 Oktober

IMG20231004171253 03

Persatuan Melodi Seniman & Penggiat Seni Malaysia (PEMEKAR) akan menyampaikan program seni Seloka Legenda Waris Seni pada 13 Oktober 2023 di Hotel Grand Barakah Ampang.

Program itu bertujuan mengangkat dan mengerakkan aktiviti anak seni melalui ikon lakon, muzik, irama dan tari dalam membawa misi dan visi mengenal bintang dan tokoh seni muzik negara.

Program ini akan memperdalam pengalaman seni melalui sesi dialog ilmiah dengan ikon seni, termasuk seniwati, seniman, biduan, dan biduanita yang terkenal berdasarkan karya-karya mereka dalam filem, teater, dan lagu-lagu kegemilangan sejak tahun 1950-an. Dalam program ini, mereka akan berkongsi pengalaman dan pengetahuan mereka, menggali konsep-konsep unik dalam seni, dan merakamkan warisan seni yang memukau.

Program ini juga akan menghidupkan kembali kegemilangan muzik dan lagu-lagu popular mereka melalui persembahan pentas yang mengasyikkan dan membawa penonton ke zaman kegemilangan.

Screenshot 168

Muzik serta lagu popular mereka turut diketengahkan dalam segmen persembahan pentas dan lagu oleh pewaris masing-masing melalui visual dari filem.

Antara yang terlibat dalam program ini ialah keluarga seniman Aziz Jaafar dan Normadiah, waris keluarga Saadiah dan Ahmad Daud, keluarga Husain Abu Hasan dan Mahyon Ismail, waris keluarga Sophia Ibrahim, serta waris keluarga Jamal Abdillah.

Dalam program ini, kita akan menyaksikan kehadiran yang megah daripada keluarga seniman terkenal seperti Aziz Jaafar dan Normadiah, turut serta waris keluarga hebat seperti Saadiah dan Ahmad Daud. Juga, kita akan bersama-sama menyambut kehadiran istimewa dari keluarga Husain Abu Hasan dan Mahyon Ismail, waris keluarga terkemuka Sophia Ibrahim, dan juga waris keluarga legenda, Jamal Abdillah.

Leave a Comment