Permohonan Biasiswa Yayasan Jasa Ann Joo

Permohonan Biasiswa Yayasan Jasa Ann Joo. Ann Joo Resources Berhad, yang tersenarai di Pasaran Utama Bursa Malaysia Securities Bhd sejak 26 November 1996, adalah syarikat pemegangan pelaburan. Kumpulan terutamanya terlibat dalam pembuatan dan perdagangan produk berkaitan keluli. Yayasan Jasa Ann Joo (“Yayasan”) ditubuhkan pada bulan April 2018 untuk memberi sumbangan kepada masyarakat tanpa mengira bangsa, status dan agama dengan menaja pelajar yang berhasrat melanjutkan pelajaran ke peringkat tinggi dalam pengajian Teknikal / Kejuruteraan dan perakaunan / kewangan dari institusi / universiti TVET tempatan. Yayasan ini membantu orang-orang yang kurang bernasib baik dalam masyarakat untuk mencapai peningkatan kualiti hidup dan juga terlibat dalam usaha melindungi dan memelihara alam sekitar.

SYARAT PERMOHONAN BIASISWA YAYASAN JASA ANN JOO

Untuk membuat permohonan biasiswa Yayasan Jasa Ann Joo ini, pemohon hendak lah memenuhi syarat-syarat utama seperti berikut :

 • Warganegara Malaysia yang layak tidak melebihi 23 tahun pada masa permohonan.
 • Pemohon telah mengikuti pengajian sepenuh masa bagi tahun 2 dan ke atas dalam jurusan kejuruteraan di peringkat Ijazah Sarjana Muda.
 • Bidang pengajian hanya terhad kepada program :-
  i ) Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Elektrik dengan kepujian (BEV)
  ii) Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Mekanikal dengan kepujian (BDD)
 • Sedang mengikuti pengajian sepenuh masa dalam jurusan perakaunan / kejuruteraan pada tahun kedua (ke-2) dan seterusnya.
 • Pencapaian akademik yang kuat secara konsisten dengan PNGK minimum 3.0 untuk semester sebelumnya dalam kursus Ijazah atau purata minimum 60% untuk 6 kertas pertama ACCA mereka semasa permohonan.
 • Mahir berbahasa Inggeris dan mempunyai kemahiran komunikasi yang kuat, sifat positif & kemahiran kepimpinan.
 • Penyertaan aktif dalam aktiviti luar kurikulum atau sukan.
 • Tidak boleh pada masa ini memegang biasiswa / pinjaman lain atau terikat dengan / atau menerima bantuan kewangan / penghargaan dari mana-mana syarikat / institusi / yayasan atau badan pemerintah yang lain.

TATACARA PERMOHONAN

Peringkat 1: Pemohon dikehendaki memuat turun dan melengkapkan borang permohonan dengan menghantar dokumen yang berkaitan sebelum tarikh tutup permohonan.

Peringkat 2 : Semua permohonan yang dihantar akan dikaji oleh Kumpulan Sumber Manusia Kumpulan (GHR) untuk memastikan semua kriteria kelayakan dipenuhi.

Peringkat 3 : Pemohon yang disenarai pendek akan ditemu ramah oleh panel penemuduga dari Sumber Manusia Kumpulan (GHR) dan Ketua Unit Perniagaan.

Peringkat 4 : Pemohon yang disenarai pendek dari Peringkat 3 kemudian akan menjalani pembentangan dalam format dan sesi Soal Jawab yang dikehendaki dengan Jawatankuasa Biasiswa.

PERMOHONAN BIASISWA YAYASAN JASA ANN JOO

Kepada pemohon yang berminat untuk mendapatkan Biasiswa Yayasan Ann Joo, menepati syarat-syarat yang diberikan serta faham tatacara permohonan biasiswa ini boleh memuat turun borang permohonan di pautan di bawah :

http://www.annjoo.com.my/wp-content/uploads/2021/06/YJAJ_Scholarship_Application_form_2021.pdf

Permohonan yang telah siap diisi dan dikemas kini boleh di hantar ke pautan di bawah :

[email protected]

Tarikh tutup permohonan adalah pada 30 September 2021

MAKLUMAT LANJUT

Untuk maklumat lanjut boleh layari laman web rasmi Ann Joo Resources Berhad (Klik Sini)

Info langsung berkaitan Biasiswa Yayasan Jasa Ann Joo (Klik Sini)

Anda juga boleh hubungi

i) Pn. Suhailah ditalian 07-456 4008/[email protected]
ii) En. Muhaimin ditalian 07- 4533455/[email protected]
iii) En. Zamir ditalian 07- 456 3438/[email protected]

Klik Sini untuk lagi info berkaitan pendidikan

Penafian! – Artikel yang disiarkan dan dikongsi di laman web MyPermohonan serta artikel berkaitan dengan "Permohonan Biasiswa Yayasan Jasa Ann Joo" adalah ringkasan daripada sumber asal. Pihak kami tiada kaitan dengan agensi kerajaan, syarikat ataupun pengeluar posting asal. Untuk maklumat lanjut sila ke halaman Penafian.

Leave a Comment