PELANTIKAN YBHG. DATO’ M.NASIR SEBAGAI DUTA KEMANUSIAAN MERCY MALAYSIA

Screenshot 252

MERCY Malaysia dengan penuh kegembiraan mengumumkan perlantikan YBhg. Dato’ M.Nasir sebagai Duta Kemanusiaan atau “Goodwill Ambassador,” bertujuan untuk memperluaskan promosi nilai-nilai dan praktik kemanusiaan kepada seluruh lapisan masyarakat. Majlis perlantikan yang megah telah diadakan di Dataran Muzium Negara, Kuala Lumpur.

Kerjasama strategik antara MERCY Malaysia dan YBhg. Dato’ M.Nasir ini diharap dapat memberi dorongan kuat kepada sektor kemanusiaan di Malaysia dan rantau ini khususnya melalui usaha pembudayaan kemanusiaan dengan cara pengukuhan falsafah kemanusiaan; advokasi kemanusiaan melalui seni budaya dan muzik; serta menjadikan seni, terutamanya seni muzik sebagai platform komunikasi massa dan strategik bagi penyebaran nilai, prinsip dan maklumat kemanusiaan.

Screenshot 253

Perlantikan ini mencerminkan komitmen bersama untuk membentuk transformasi yang positif dan memberikan impak berkekalan terhadap usaha misi kemanusiaan kita. Melalui kerjasama ini, diharapkan agar suara dan rasa empati rakyat terhadap sesama manusia dan persekitarannya akan lebih tersebar luas dan mempengaruhi ramai pihak, lalu dapat menjadikan Malaysia sebagai ‘humanitarian capital’ di rantau ini.

MERCRY Malaysia dan YBhg. Dato’ M.Nasir percaya kerjasama ini merupakan sebuah langkah penting dalam usaha mewujudkan masyarakat madani dan berbudi luhur di Malaysia.

IMG 20231228 165743

Penafian! – Artikel yang disiarkan dan dikongsi di laman web MyPermohonan serta artikel berkaitan dengan "PELANTIKAN YBHG. DATO’ M.NASIR SEBAGAI DUTA KEMANUSIAAN MERCY MALAYSIA" adalah ringkasan daripada sumber asal. Pihak kami tiada kaitan dengan agensi kerajaan, syarikat ataupun pengeluar posting asal. Untuk maklumat lanjut sila ke halaman Penafian.

Leave a Comment