OPPO Reno12 dan Reno12 Pro: Revolusi Teknologi AI yang Menggegarkan

Pada 27 Jun 2024, OPPO menggegarkan dunia teknologi dengan pelancaran dua telefon AI terbaharu yang mencuri tumpuan – Reno12 dan Reno12 Pro. Kedua-dua model ini memperkenalkan ciri-ciri GenAI yang menerajui industri, menjadikan mereka alat utama untuk meningkatkan produktiviti dan kreativiti anda ke tahap yang tidak pernah dilihat sebelum ini. Ini adalah permulaan bab baru dalam sejarah siri OPPO Reno yang terkenal dan merupakan bukti komitmen OPPO untuk memacu penggunaan telefon AI dengan pantas.

Reno12 dan Reno12 Pro hadir dengan reka bentuk Futuristik Fluid dan rangka aloi berkekuatan tinggi. Penampilan mereka yang menakjubkan tidak mengorbankan ketahanan – telefon-telefon ini menawarkan perlindungan luar biasa terhadap jatuh, tekanan, dan air. Dengan reka bentuk yang kukuh, mereka adalah teman setia untuk gaya hidup aktif dan dinamik anda.

Dikuasakan oleh platform mudah alih terkini 4nm MediaTek Dimensity 7300-Energy For Reno, yang dibangunkan secara eksklusif oleh MediaTek dan OPPO, Reno12 dan Reno12 Pro menawarkan kecekapan kuasa yang luar biasa. Teknologi pengecasan kilat 80W SUPERVOOCTM OPPO dan bateri berkapasiti 5,000mAh memastikan hayat bateri ultra panjang, pengecasan sepantas kilat, dan jangka hayat bateri yang optimum sehingga empat tahun.

Dengan kerjasama gergasi teknologi seperti Google, Microsoft, MediaTek, dan Qualcomm, OPPO telah memperkenalkan set ciri GenAI yang inovatif untuk pelbagai penggunaan harian dalam Reno12 dan Reno12 Pro. AI Eraser membolehkan anda menghilangkan orang asing dalam foto dengan mudah, AI Clear Face memastikan wajah dalam gambar berkumpulan ditangkap dengan jelas, dan AI Best Face membuka mata orang dalam foto yang tertutup dengan teknologi canggih. Kini, setiap gambar adalah sempurna!

1 9

Dilengkapi dengan sensor Sony LYT-600 yang menampilkan autofokus omni-arah piksel penuh dan OIS, kedua-dua telefon ini menawarkan fokus yang lebih pantas dan stabil untuk tangkapan gambar yang lebih jelas. Mod Potret dengan zoom sehingga 2x memberikan keupayaan menangkap potret yang memukau, memastikan setiap detik berharga dirakam dengan sempurna.

Rekaan Reno12 dan Reno12 Pro adalah berani dan berpandangan jauh. Panel kaca belakang yang dihasilkan menggunakan Tekstur Gelombang Fluid OPPO mencipta sensasi 3D seperti air yang beralun. Pilihan warna seperti Sunset Pink dan Matte Brown memberikan penampilan yang elegan dan menarik perhatian, sesuai untuk mereka yang mengutamakan gaya.

Reno12 Pro menampilkan Skrin Infinite View baharu dengan reka bentuk mikro-lengkung kuad, menggabungkan estetika skrin lengkung dengan cengkaman skrin rata. Kedua-dua model ini dilengkapi dengan paparan skrin AMOLED 6.7-inci, 120Hz yang mampu memaparkan sehingga 1.07 bilion warna dan menawarkan perlindungan mata rendah cahaya biru. Dengan teknologi Splash Touch OPPO, skrin berfungsi dengan baik walaupun dalam keadaan basah.

1 10

Perlindungan skrin Reno12 dijaga dengan Corning® Gorilla® Glass 7i, manakala Reno12 Pro menampilkan Corning® Gorilla® Glass Victus® 2 – kaca pelindung paling lasak yang pernah dilengkapi pada telefon Siri Reno. Dengan penarafan IP65, kedua-dua model memberikan ketahanan habuk dan air yang kukuh, memastikan ketahanan maksimum dalam pelbagai keadaan.

Reno12 dan Reno12 Pro membawa Siri Reno ke masa depan dengan gabungan teknologi terkini dan reka bentuk yang menawan. Dengan ciri-ciri AI yang canggih dan keupayaan fotografi yang menakjubkan, telefon ini adalah pilihan sempurna untuk mereka yang mencari inovasi dan keanggunan dalam satu pakej. Jangan lepaskan peluang untuk memiliki OPPO Reno12 dan Reno12 Pro sekarang dan alami revolusi teknologi AI di tangan anda!

Dapatkan OPPO Reno12 dan Reno12 Pro hari ini dan rasakan sendiri keajaiban teknologi AI yang tiada tandingan!

Leave a Comment