KONSERT HEBAT: ANDRA & THE BACKBONE MENJANJIKAN MALAM ISTIMEWA DI KUALA LUMPUR

ABB MATERI PROMO 1

Bagi sebilangan peminat muzik di Malaysia, Andra & The Backbone mungkin masih merupakan nama yang asing, terutamanya bagi mereka yang begitu setia terhadap Dewa 19, yang seringkali dipanggil sebagai kelompok Baladewa dan Baladewi.

Namun, bagi penyokong setia Dewa 19, nama Andra tentu tidak asing. Walaupun muzik Andra & The Backbone mempunyai sentuhan yang lebih berat daripada Dewa 19, terdapat persamaan yang menarik terutama dalam penulisan lirik cinta yang puitis.

Dedy, yang dikenali dengan vokal ‘husky’nya, memberikan dimensi tersendiri kepada komposisi muzik Andra & The Backbone. Dengan kata lain, kolaborasi antara Andra, Dedy, dan Stevie, yang juga merupakan anggota band death metal Deadsquad, telah memperkaya warna muzik band ini dengan cara yang unik.

Dalam konteks ini, jelas bahawa konsert mereka akan menjadi satu pengalaman muzik yang istimewa. Jadi, jangan lepaskan peluang untuk menyertai konsert yang bakal datang. Sertai kami dalam malam yang penuh dengan muzik yang memukau dan pengalaman yang tidak terlupakan!

Mungkin ada yang tidak tahu, band yang ditubuhkan pada 2006 ini sudah enam kali membuat persembahan di Kuala Lumpur.  Kali terakhir mereka menggalas tugas sebagai ‘opening Act’ untuk konsert Dewa 19 yang berlangsung di Stadium Malawati Shah Alam pada tahun 2019.

Setelah 17 tahun membina empayar, ‘Andra & The Backbone’ sekali lagi di beri ruang untuk ‘Sempurna Di Kuala Lumpur’.  Konsert anjuran Qew Communications Sdn Bhd atau Qew Comm itu di jadual bakal berlangsung di Zepp Kuala Lumpur pada 1 Disember nanti.

Bagi pihak Qew Comm, pihaknya melahirkan rasa teruja kerana dapat bekerjasama dengan Andra yang juga merupakan salah seorang gitaris Dewa 19.  Selain itu mereka juga percaya bahawa Andra & The Backbone punya kelompok peminat mereka sendiri.

Mereka juga percaya bukan hanya kelompok peminat rock tetapi peminat muzik ‘berat’ juga bakal hadir ke konsert itu nanti kerana ukhwah di kalangan mereka cukup kuat.

Menerusi jenama Andra And The Backbone mereka telah mengeluarkan empat album iaitu “Andra and the Backbone” pada tahun 2007, “Season 2 ” (2008) , “Love, Faith & Hope” (2010) serta album kompilasi “The Best Of Republik Cinta” (2011) .

Lagu hits mereka iaitu Sempurna yang diperkenalkan kembali oleh Gita Gutawa, “Lagi Dan Lagi”, “Dan Tidurlah”,  “Terdalam” , “Perih” , serta “Dengarkan Aku.

Bagi anda yang menggemari lagu-lagu yang sarat dengan mesej tersirat, ini peluang untuk menyaksikan kehebatan Andra dengan lebih dekat, apatah lagi beliau memilih untuk jadi anggota paling pendiam jika beraksi bersama Dewa19.

Konsert ‘Sempurna Di Kuala Lumpur’ bakal merungkai sisi sebenar Andra, Stevie dan Dedy yang pasti memberi momen indah dan lebih ‘intim’ sekaligus memaku kesempurnaan Andra & The Backbone.

WhatsApp Image 2023 10 11 at 10.09.30

Tiket dengan harga RM169 (CAT 1), RM139 (CAT 2), RM289 (CAT 3), RM229 (CAT 4) dan RM4,000 (VIP) akan mula dijual bermula 12 Okt ini di myticket.asia.

Penafian! – Artikel yang disiarkan dan dikongsi di laman web MyPermohonan serta artikel berkaitan dengan "KONSERT HEBAT: ANDRA & THE BACKBONE MENJANJIKAN MALAM ISTIMEWA DI KUALA LUMPUR" adalah ringkasan daripada sumber asal. Pihak kami tiada kaitan dengan agensi kerajaan, syarikat ataupun pengeluar posting asal. Untuk maklumat lanjut sila ke halaman Penafian.

Leave a Comment