Kemenangan Penting Melawan Jordan

AFFMASVSSG029 1536x1024 1Perbezaan kedudukan tidak boleh dijadikan penanda aras untuk menilai prestasi pasukan dalam perlawanan pembukaan Piala Asia 2023 antara Jordan (87 dunia) dan Malaysia di ranking ke-130.

Bagaimanapun, pemenang akan ditentukan dari prestasi dan kemampuan pemain pada hari perlawanan, dan Harimau Malaya berpeluang menang apabila mereka memulakan kempen Kumpulan E awal pagi Selasa di Stadium Al Janoub.

Safee Sali, bekas penyerang dan wira negara, memberi keyakinan kepada pasukan Kim Pan-gon dengan memenangi tiga mata menentang pemenang dua kali Sukan Arab itu, meletakkan senyuman di wajah peminat bola sepak negara.

Pemain Harimau Malaya turut bercakap dalam nada yang sama, menyatakan tahap keyakinan dan pemanduan mereka ketika ini selepas seri 2-2 dengan Syria, pasukan No. 91 dunia, semasa perlawanan pemanas badan sebelum ini.

Mereka akan lebih bersemangat untuk memenuhi matlamat bagi merealisasikan impian melakar sejarah kali pertama melangkah ke pusingan kalah mati, jika menewaskan Jordan sebelum berdepan Korea Selatan dan Bahrain dalam baki dua perlawanan Kumpulan E.

Leave a Comment