Hari Malaysia ke-60 Bakal Disempurnakan Dengan Tarian Evolusi Etnik Rakyat Malaysia (TERM 2023) di Panggung Bandaraya Kuala Lumpur

term2

Malaysia merupakan salah satu negara yang menempatkan pelbagai etnik, kaum dan bangsa. Ini membuat Malaysia sebuah negara yang unik dengan kerohanian serta perpaduan yang dimiliki.

Penubuhan Perseketuan Malaysia yang berlaku di 16 September 1963 telah memberi impak besar kepada pasca ekonomi kini yang bertema Malaysia “MADANI”.

term3Sempena meraikan Hari Malaysia ke-60, Pada 16 September & 17 September 2023. Tatihseni Tari bakal mengadakan sebuah program bernama Tarian Evolusi Etnik Rakyat Malaysia.

Program ini bertujuan menjulung nama seni negara dengan mempersembahkan pelbagai tarian eksklusif serta unik dari pelbagai etnik yang bakal datang dari setiap pelusuk negeri. Hal ini, bakal menarik minat orang luar secara tidak langsung mencapai motif edisi “Visit KL”.

Program ini bakal dianjurkan di Panggung Bandaraya Kuala Lumpur bermula 10.00 Pagi hingga 12.00 Tengah Malam. Pelbagai aktiviti dan pertandingan menarik bakal diladakan bagi memeriahkan lagi acara ini.

Mari beramai-ramai kita memeriahkan lagi sambutan Hari Malaysia ke-60.

term1

Penafian! – Artikel yang disiarkan dan dikongsi di laman web MyPermohonan serta artikel berkaitan dengan "Hari Malaysia ke-60 Bakal Disempurnakan Dengan Tarian Evolusi Etnik Rakyat Malaysia (TERM 2023) di Panggung Bandaraya Kuala Lumpur" adalah ringkasan daripada sumber asal. Pihak kami tiada kaitan dengan agensi kerajaan, syarikat ataupun pengeluar posting asal. Untuk maklumat lanjut sila ke halaman Penafian.

Leave a Comment