DATO’ SRI ALHA ALFA LANCAR LAGU TERBAHARU ‘CINTA AGUNG’

AVvXsEgnfHPuBHenC7DE6Di ywGk GMrUtsi9hWfqI36yR6bOjrmx1nkyt2D40oJoem1mULue4qssjBlZeUHzCrwLgWo7MTsagPX24mik4IkczAoVf NjqTjc K7QdoZKlEujIb2fvLc3SVvbvXeJioJifm437Y vzxNuarvFUgZ0v0cvLrs4sKp11e7troBTDs=w468 h468

Single terbaharu ‘CINTA AGUNG‘ adalah kolaborasi antara usahawan produk kecantikan terkenal tanah air, Dato’ Sri Alha Alfa, dan pelakon terkenal Zara Zya yang dilancarkan pada 28 Disember lalu merupakan nukilan dari penyanyi-penulis lagu berbakat Yuka Kharisma, Senna, dan Daniesh Sufian.

Ditanya mengenai perkembangan terkini tentang dirinya, Dato’ Sri Alha Alfa berkata, “Alhamdulillah diatas kelahiran single duet ini bersama Zara Zya, selain sedang sibuk dengan persiapan menjelang AJL38 (Anugerah Juara Lagu ke-38) tidak lama lagi, persiapan diri, termasuk juga pelancaran produk terbaharu jenama Alha Alfa.

Single CINTA AGUNG yang dilancarkan kira-kira dua bulan lalu sudah pun memperoleh hampir 110,000 tontonan di YouTube, kongsi Dato’ Sri dalam nada penuh keterujaan, “Syukur diatas sambutan yang amat baik oleh pendengar, rata-rata memberikan komen yang positif kerana mereka sukakan karya daripada kami berdua yang bukannya dari kalangan penyanyi profesional tetapi saya yakin lagu ini mampu memberi ketenangan dan semangat buat halwa telinga orang yang mendengarnya.

“Diantara komen yang saya terima adalah lagu ini memberi pengajaran serta semangat, terutama buat mereka yang berada dalam perhubungan untuk menyayangi serta mencintai seseorang bahawa tiada kesempurnaan dalam percintaan.

AVvXsEjmQpyv4yb2YCM1vA7Ry9WDH8X8oZdfrcSh62qyOHx VKozAjq9hKS277PjJF ZhzVEB1dLFPGko6fD7Ofq2KI y82VaqM9HQBgbE8RM5EFi ramCBBKn stwNq87GvDYtnlRRQkNEFSQIg22LsbPHGOK1b30RDaIyIgCsX 7EzAgQ6UXUCSMbcBn QWZ0=w558 h408

Selain single, Dato’ Sri juga aktif menceburkan diri dalam bidang seni seperti nyanyian, sekadar ingin mencuba nasib, beliau sememangnya mempunyai bakat seni yang semula jadi, dan lagu ini mempunyai maksud yang istimewa buat dirinya sendiri, tambah Dato’ Sri lagi, “Dalam hidup pasti akan ada orang lain yang menyayangi kita dalam diam dan tiada cinta yang sempurna melainkan cinta yang Maha Agung.

“Cinta saya kepada Zara Zya hanyalah sebagai sahabat baik kerana kami mengenali hati budi masing-masing selain menghargai bakat yang dikurniakan oleh Tuhan, lagu ini akan kami simpan sebagai kenangan untuk masa depan kami berdua, dan mungkin dengan cara ini kami lebih menghargai hubungan persaudaraan ini.

Lagu ‘CINTA AGUNG’ boleh dimuat turun di iTunes serta dijadikan nada dering panggilan menerusi ke semua syarikat telekomunikasi tempatan dan boleh didengar pada bila-bila masa melalui aplikasi penstriman atas talian seperti Joox, KKBox, Spotify, Deezer, Apple Music dan juga YouTube Music. Manakala video muzik single ini pula boleh ditonton secara eksklusif hanya di saluran YouTube Alha Alfa.

Akhiri Dato’ Sri: “Saya berharap agar lebih ramai yang mendengar dan menyokong lagu ini, semoga ia memberi impak yang baik pada diri, dan sentiasalah bersemangat untuk meneruskan kehidupan cinta kita semua.

Penafian! – Artikel yang disiarkan dan dikongsi di laman web MyPermohonan serta artikel berkaitan dengan "DATO’ SRI ALHA ALFA LANCAR LAGU TERBAHARU ‘CINTA AGUNG’" adalah ringkasan daripada sumber asal. Pihak kami tiada kaitan dengan agensi kerajaan, syarikat ataupun pengeluar posting asal. Untuk maklumat lanjut sila ke halaman Penafian.

Leave a Comment