Bantuan Laptop Percuma B40

Bantuan Laptop Percuma B40. Untuk makluman anda, Bantuan Laptop Percuma ini bertujuan untuk memudahkan para pelajar meneruskan pembelajaran secara atas talian (online) dan membantu meringankan beban keluarga golongan B40

Syarat Permohonan Bantuan Laptop Percuma B40

Bagi syarat dan permohonan, semua pelajar ataupun mahasiswa Institut Pengajian Tinggi (IPT) layak untuk memohon bantuan ini tanpa mengira sama ada mereka adalah merupakan pelajar Politeknik, Kolej Komuniti, IPTS, dan Universiti Awam (UA)

5 Laptop Harga 5 Jutaan Berkualitas, Pas Buat Pelajar dan Mahasiswa

Untuk menyemak kelayakan mendapatkan Bantuan Laptop Percuma B40, anda perlu membuat semakan di Bahagian Hal Ehwal Pelajar (HEP) pusat pengajian anda masing-masing.

Permohonan Bantuan Laptop Percuma B40

Cara permohonan bantuan laptop percuma B40 boleh dilakukan dengan cara membuat permohonan secara atas talian mengikut jenis atau jenama laptop yang diinginkan.

Klik Pautan dibawah mengikut jenama laptop yang diinginkan :

[adinserter block=”11″]

Tarikh Permohonan

Tarikh permohonan ini boleh dibuat adalah bermula dari 15 April 2022. Permohonan boleh dibuat melalui patutan terus ke portal rasmi jenama laptop yang diinginkan pelajar seperti diatas.

Kerajaan Janji Beri Peranti Yang Terbaik

Tan Sri Annuar Musa yang juga merupakan Menteri Komunikasi dan Multimedia turut menyatakan bahawa sebanyak 450,000 peranti dijangka akan diedarkan untuk tahun ini melalui tiga fasa pemberian.

Dalam masa sama, pihaknya juga memberikan jaminan, peranti yang akan diberikan adalah yang berkualiti tinggi, dan bukan ‘cap ayam’.

Klik Disini untuk lagi info semakan dan permohonan bantuan untuk anda.

1 thought on “Bantuan Laptop Percuma B40”

Leave a Comment